Alizetics Női Torna

Az Alizetics Az Alizetics Egészségmegőrző és Testszépítő női tornát 1994-ben alapította és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál szabadalmaztatta Szepesi Aliz Kick-Box Európa Bajnok (I danos fekete öves mester). Az Alizetics torna Célja a női test harmonikus, szép formájának kialakítása az anyatermészet határain belül. A gyakorlatok a légzést, a keringést és az ízületeket nem terhelik, ezért korhatár nélkül bárki elkezdheti. Az Alizetics torna korhatár nélkül ajánlott és jótékony hatásaival hamar megismerkedhetnek.

Eredmény:

 • 12 óra után : feszes test, jó közérzet
 • 24 óra után : ALAKVÁLTOZÁS
 • 36 óra után : szebb forma, harmonikus mozgás
 • 48 óra után: intenzív alakváltozás, jó kondíció
 • 60 óra után: eredményes zsírszövet-leépítés és izomtömeg-felépítés
 • 72 óra után : teljes étvágykontroll, energikusság, saját anatómiai alak-külső, rendkívül feszes test, fájdalommentes hát
 • 84 óra után: könnyed mozgás, szép tartás, átformált alak, lelki nyugalom, a test és lélek összhangja

Mi a különbség az ismert sportfajták, edzésmódszerek és az Alizetics között?

Az egyes sportfajták aktívan működtetnek egy-egy izomcsoportot. Ezek az izomcsoportok megerősödnek, és sokszor aránytalanná teszik a testet. Ezen kívül az erős edzések nemcsak a mozgás szervrendszerét és az izmokat, csontokat, ízületeket terhelik, hanem a keringést, a légzést és ezek szervrendszerét is. Az Alizetics torna az egész vázizomzatot foglakoztatja. Az erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatok úgy állnak össze, hogy a szervezet megterheltsége a lehető legkisebb legyen, ugyanakkor az izomrostok vastagodjanak, és elfoglalják a felesleges zsírszövet helyét. Ennek hatására nő az izomerő, fokozódik a teljesítőképesség, a testalkat arányossá válik.

A végeredmény hajlékony, karcsú és harmonikus mozgású test.

A speciális gyakorlatok megmozgatják azokat az apró izmokat is, amelyek működésének mások nem tulajdonítnak jelentőséget, de a testtartásban, a testalkat kialakításában mégis fontos szerepet játszik. A programok csak akkor hatékonyak, ha a gyakorlatokat a meghatározott sorrendben, fokozatos időbetartással, megfelelő széria- és ismétlésszámmal végezzük. Ezáltal megismered az izmaidat és a helyes működésükre is tudsz koncentrálni. Így testünk formálása közben nő az akaraterőnk, növeljük a koncentráló képességünket, és a nyújtó- lazító gyakorlatok oldják a hétköznapi feszültséget.

Az Alizetics torna segít a fogyókúrázóknak a zsír lebontásában, az arányos testalkat kialakításában. Kizárólag táplálék- kalória megvonásával nem lehet tartósan csökkenteni a testsúlyt. Optimális lehetőséget kell teremteni a depó zsír mozgósításához. Ebben segít az Alizetics torna, melyet lehetőség szerint hetente többször kell végezni, alkalmazkodva az egyén teljesítőképességéhez. A program rámutat a bemelegítés fontosságára is, hiszen anélkül nem lehetséges intenzív és eredményes testedzés.

 Az Alizetics tornaprogramok sportorvosi szakvéleménye:

 • egyenletesen fejleszti az egész test izomzatát,
 • kezdők és haladók számára egyaránt hasznos,
 • a programban minden mozgásforma megtalálható: a fokozatosságot szem előtt tartva az egyszerű gyakorlatoktól kezdve a nehezebb gyakorlatokig,
 • a programok szakszerűen és egymásra épülő, pontosan kivitelezett gyakorlatokból állnak,
 • kiváló kondicionáló program.